Parteneriatul dintre Farmaciile Dr. Max și Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor continuă, iar în 2022 se concretizează și prin deschiderea primului centru de socializare al seniorilor din România. Inițiativa este una pe termen lung, iar obiectivul acesteia este susținerea uneia dintre cele mai sensibile comunități din România, cea a persoanelor senioare, cu vârste de peste 65 de ani care trăiesc, cel mai adesea, în singurătate.

Pentru al doilea an consecutiv, Dr. Max își continuă promisiunea de a asculta oamenii, mai ales pe aceia care au cea mai mare nevoie de acest lucru, susținând în continuare Asociația Niciodată Singur printr-o donație de 100.000 de euro. Aceasta donatie este rezultatul unei ample campanii de comunicare prin care compania a donat un leu pentru fiecare produs marcă proprie Dr. Max cumpărat, in perioada 20 mai – 20 iunie 2022. Prin acest demers, impreună cu pacienții săi Dr. Max dăruiește bătrâneti fără singuratate seniorilor parte din programul Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor si prin deschiderea primului centru de socializare al seniorilor din România. Cu ajutorul acestei sume, centrul de socializare dedicat seniorilor va putea susține diferite activități construite pornind de la nevoile acestora. Fiecare zi a săptămânii are o tematică axată pe sănătate, acțiuni utile, psihologie, artă, precum și o zonă recreațională.

Astfel, seniorii care vor vizita centrul se vor putea bucura de activități inter-generaționale, sesiuni de sport adaptate vârstei acestora, ateliere de tricotat, cursuri de limbă străină, pentru a promova cultura voluntariatului în viața vârstnicilor. În plus, pentru a le oferi și suport psihologic, centrul va organiza grupuri de suport pe diverse teme asociate cu singurătatea, toate susținute cu ajutorul unor specialiști în domeniu.

Deschiderea primului centru de socializare al seniorilor din Romania vine în completarea programului deja susținut anul trecut de parteneriat. Rezultatele din 2021 au arătat că românii sunt deschiși să sprijine această cauză, campania dublănd numărul de seniori care au intrat în programele Asociației. În plus, s-au format trei noi echipe locale ale Asociației în țară – la Iași, Cluj-Napoca și Brașov, în felul acesta, ajutând și mai mulți vârstnici care resimt singurătatea zi de zi.

Obiectivele pentru anul acesta sunt și mai curajoase: deschiderea primului centru de socializare pentru seniorii singuri le oferă acestora un loc unde aceștia își vor putea spune poveștile de viață și unde vor putea participa la activități care să le îmbunătățească fiecare zi.

În calitate de partener principal, Farmaciile Dr. Max continuă să susțină și activitățile programului Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, prin care beneficiarii se bucură de companie și socializare în cadrul unor mese festive pentru celebrarea Zilei Vârstnicului, sărbătoarea Crăciunului sau a Paștelui.

„Impactul relaţiilor sociale asupra sănătăţii este la fel de important precum alţi factori de risc, mai ales atunci când vorbim de seniorii noștri. Îmbunătățirea vieții acestora este obiectivul principal al campaniei „Împreună alături de oameni”. Prin deschiderea centrului de socializare al seniorilor încercăm să le oferim cât mai multe șanse de a se bucura de prezența altor oameni care să îi încurajeze să își spună poveștile”– Camelia Naciadi, Chief Commercial Officer A&D Pharma Group.

Interacțiunea socială joacă un rol vital pentru sănătatea fizică, dar și emoțională a seniorilor, iar în România, de cele mai multe ori, bătrânețea este despre foarte multe uși închise și izolare.

„1 din 4 persoane de peste 65 de ani resimte acut singurătatea, iar 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa. De aceea este foarte important să le creăm un mediu care să invite la cât mai multă interacțiune. Seniorii devin mai comunicativi atunci când se simt parte dintr-o comunitate. Socializarea și petrecerea timpului liber cu scopul satisfacerii nevoilor afective, de recunoaștere socială, de manifestare a experienței de viață, poate face minuni în cazul vârstnicilor.” – Cătălin Dinu, Director Executiv Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

Parteneriatul cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Varstnicilor rămâne o inițiativă civică pe termen lung de susținere a acestei cauze și a programelor desfășurate, și este susţinut de o amplă campanie de comunicare, cu componente integrate de social media, TV şi campanii media.

Post Views: 1.147