Gedeon Richter vinde operațiunile sale de distribuție și retail farmaceutic din România către Dr. Max

Budapesta, Ungaria – Praga, Republica Cehă – 21 octombrie 2022 – Gedeon Richter Plc. (“Richter”) și Dr. Max BDC, s.r.o. („Dr. Max Group”) au anunțat astăzi prin intermediul Bursei de Valori Budapesta (Budapest Stock Exchange (BSE) faptul că subsidiara indirectă a lui Richter, Armedica Trading S.R.L. a semnat un contract de vânzare de acțiuni pentru a transfera operațiunile de distribuție și retail farmaceutic ale Grupului Richter din România (Pharmafarm S.A. și, respectiv, Gedeon Richter Farmacia S.A.) către Mediplus Exim S.R.L. (“Mediplus”), o subsidiară a A&D Pharma, parte din Dr. Max Group. Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea aprobărilor din partea Consiliului Concurenței din România.

„Această tranzacție ne va permite să ne focusăm mai mult pe activitățile core ale Companiei, fiind parte din strategia noastră de vânzare a unor linii non-core de business, precum cea din Republica Moldova de anul trecut. Protecția susținută a marjelor ridicate obținută de segmentul său de producător farmaceutic foarte specializat este de o importanță capitală pentru managementul Richter”, a declarat domnul Gábor Orbán, CEO al Richter.

„Achiziția operațiunilor de distribuție și retail farmaceutic ale Grupului Richter din România marchează un alt pas important în extinderea Dr. Max Group pe piața din România și ne consolidează și mai mult poziția în rândul principalelor lanțuri de farmacii din Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO Dr. Max Group.

„Datorită acestei tranzacții, ne vom consolida poziția atât pe piața de retail, cât și pe cea de distribuție. Având în vedere suprapunerea limitată cu lanțul nostru de retail, achiziția avută în vedere ne va permite să acoperim zone noi, iar în același timp să oferim pacienților noștri servicii convenabile și un portofoliu larg de produse în orașele în care suntem deja prezenți. Prin urmare, tranzacția se încadrează perfect în strategia noastră de dezvoltare”, a adaugat Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma.

Post Views: 1.433